Gestolen e-step leidt naar drugs, verboden wapens en gestolen goederen

Anderlecht – 24 oktober 2022. Een teruggevonden step leidt onze nabijheidsploegen naar een mooie drugsvangst, verboden wapens en een groot aantal vermoedelijk gestolen goederen.

Brogniezstraat

Op donderdag 24 oktober vond een nabijheidsploeg  een gestolen step terug bij een café.

Wanneer onze mensen de rechtmatige eigenaar contacteerden wist hij ons meer informatie te geven over een verdacht adres in de Brogniezstraat. Het leegstaande gebouw werd druk bezocht. Bij nazicht bleek het gebouw een kraakpand en hing er bovendien een sterke cannabisgeur.

Bij de daaropvolgende huiszoeking troffen we op de eerste verdieping een persoon aan die zakjes cannabis aan het klaarmaken was. 2 verdachten werden gearresteerd. Verder werden 136,5 gr marihuana, 324,43 gr cannabishars of hasj gevonden samen met 6 peppersprays, een telescopische wapenstok, een mes, een zwaard en een kapmes.

Naast de drugs en de verboden wapens werden meerdere – vermoedelijk gestolen – voorwerpen teruggevonden tijdens de zoeking. Onze mensen namen niet minder dan 11 laptops, 34 gsm’s, 3 e-steps, 2 Playstations, 1 handtas, 32 horloges, 1 ring en 17 zonnebrillen in beslag. Nu start voor ons de zoektocht naar de rechtmatige eigenaars.

Labels