“Genoeg gedasjtert!” : Politiezone Brussel Zuid trekt de kaart van lokale rekrutering

Anderlecht, 15/04/2023. – Op zaterdag 15 april trapt de politiezone van Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis (Brussel Zuid) een nieuwe campagne af waarmee ze volledig inzet op lokale verankering. De bedoeling van deze nieuwe rekruteringscampagne is om Brusselaars warm te maken voor een job bij de politie, door ze in hun eigen taal aan te spreken.  

Genoeg gedasjterd

“Door in te zetten op de Brusselse taal willen we vooral de eigenheid van onze zone in de verf zetten. De diversiteit die je in onze gemeentes als politieman of -vrouw tegenkomt is namelijk helemaal anders dan in andere Vlaamse of Waalse zones. Dat maakt het werken in deze streek net zo mooi en interessant.” licht korpschef Jurgen De Landsheer toe.  

“Aan de andere kant zorgt de campagne ook voor herkenbaarheid en geven met een knipoog al een eerste inzicht in de identiteit van ons korps.” aldus de korpschef. 

Waarom het zo belangrijk is om lokaal te rekruteren 

De zone Zuid is voornamelijk op zoek naar gemotiveerde kandidaten die het terrein waar ze zullen werken al kennen of een warm hart toedragen. “We merken vaak dat mensen uit kleinere gemeentes of steden letterlijk en figuurlijk wat verloren kunnen lopen omwille van de densiteit, de honderden verschillende culturen, specifieke grootstedelijke criminaliteitsfenomenen etc. Daarom is het belangrijk dat we mensen aantrekken die een zekere affiniteit hebben met onze gemeentes, omdat zij ook gemakkelijker aansluiting zullen vinden met de inwoners. Onze slogan is niet voor niets ‘steeds dichterbij’, wat we nu ook letterlijk vertalen in onze manier van rekruteren.” 

De campagne zal afgetrapt worden tijdens de opendeurdag van BruSafe, waar de politiezone Zuid samen met andere politie- en veiligheidsberoepen werkgelegenheden zal promoten. Je kan er eveneens praten met verschillende politiemensen of inlichtingen inwinnen over de selectieprocedure.  

Meer info: 15 april 2023 - Opendeurdag Brusafe Brussels | Lokale Politie Zuid 

Labels