De Lokale Recherche gaat verder met nieuwe opsporingen en huiszoekingen in Bergen en La Louvière.

De Lokale Recherche van de politiezone Zuid heeft 8 000  euro in beslag genomen, maar ook 400 gram cannabis, 15 gram cocaïne, 7 handvuurwapens en 1 400 munitie waaronder een magazijnslot met munitie voor oorlogswapens.

drugsvangst zpz midi zuid

Op 24 mei 2022 werden nieuwe huiszoekingen uitgevoerd in Bergen en in La Louvière waaronder één met de steun van de dienst SRU van de PZ Zuid, dit om twee medeplichtigen aan te houden.

Met dit onderzoek werden twee andere verdachten gearresteerd. In het kader van een gerechtelijk onderzoek en naar aanleiding van de inbeslagname op 21 april van een pakket van 10 kilogram in samenwerking met de douanedienst van de luchthaven van Zaventem, werden inderdaad twee  verdachten reeds onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Op 25 april jl, werd ook op Anderlecht een observatie uitgevoerd door de afdeling Stup. van de politiezone Zuid. Hierdoor konden 15 kilogram  ( inclusief verpakking )  cannabis, 26 000 dollar, 12 000  euro, 3 luxehorloges voor 60 000  euro en meerdere luxe artikelen in beslag genomen worden.

Dankzij een tweede onderzoek werden 40 extra kilogram in beslag genomen, zodat er kon vastgesteld worden dat de verdachten actief waren in import en export van verdovende middelen sinds juni 2021.

De laatste twee verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter belast met het dossier. Zij werden eveneens onder aanhoudingsbevel geplaatst

De huiszoekingen van 24 mei leidden tot de inbeslagname van  :

  • 8 000  €
  • 400 gram cannabis en 15 gram cocaïne
  • 7 handvuurwapens en 1 400 munitiepatronen waaronder een magazijnslot met munitie voor oorlogswapens.

De afdeling Drugs zet sinds enkele maanden haar acties voort met meerdere aanhoudingen en een aantal inbeslagnames, dit in samenwerking met andere diensten van de politiezone.

De nagestreefde bedoeling is om aan het veiligheidsgevoel bij te dragen van de burgers die in de gemeenten Anderlecht / Vorst / Sint-Gillis woonachtig zijn en om in synergie te werken met de eerstelijns collega’s met het oog op de beveiliging van de openbare ruimte.

Labels