Zomer BOB: politiezone Brussel-West neemt deel aan grote FIPA-actie

In de loop van zaterdagavond en zondagnacht controleerde de lokale politie Brussel-West bijna 150 personen tijdens een grote FIPA-actie in het teken van de BOB-zomercampagne.

Tien chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

Tussen 18u45 en 3u45 stelde de politie Brussel-West zich achtereenvolgens op in de Keizer Karellaan in Sint-Agatha-Berchem, de Tentoonstellingslaan in Jette en de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek.

De 20-koppige politieploeg zette in totaal 129 voertuigen aan kant en controleerde net geen 150 personen op rijden onder invloed van alcohol of drugs en op het bezit van correcte boorddocumenten.

In totaal legden 136 personen een alcoholtest af. Honderdachtentwintig onder hen testten negatief. Acht chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren. Twee andere bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van drugs. Ook zij speelden hun rijbewijs kwijt.

Tijdens de actie kregen nog zeven automobilisten een boete voor andere inbreuken, waarvan drie voor hun onverzekerd voertuig. Vijf anderen kwamen weg met een waarschuwing en dienen zich zo snel mogelijk in regel te stellen alvorens zich opnieuw bij de politie aan te melden voor hercontrole.

Verder maakte de politie zeven gerechtelijke processen-verbaal op: zes voor drugsbezit en een voor verboden wapenbezit. Vier personen werden gerechtelijk aangehouden en een persoon bestuurlijk.

Labels