Vermoedelijke dader brandstichtingen Scheldestraat aangehouden

Sinds begin oktober werd de Scheldestraat te Sint-Jans-Molenbeek geteisterd door een reeks nachtelijke brandstichtingen. Zowel voertuigen als vuilnis werden opzettelijk in brand gestoken door onbekenden. Op vrijdag 31 oktober 2014 hield de lokale politie Brussel-West de vermoedelijke dader aan. Het parket bevestigde de aanhouding en plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat.

De brandstichtingen begonnen op 11 oktober en volgden elkaar in een sneltempo op:

  • 11/10: papier- en kartonafval worden in brand gestoken, geen schade;
  • 20/10: vuilniszakken worden in brand gestoken, geen schade;
  • 21/10: een wagen wordt in brand gestoken, schade aan het voertuig waardoor het niet meer rijvaardig is;
  • 23/10: een wagen wordt in brand gestoken en een tweede voertuig loopt hierdoor schade op, beide voertuigen zijn niet meer rijvaardig;
  • 24/10: een wagen wordt in brand gestoken, schade aan het voertuig waardoor het niet meer rijvaardig is;
  • 27/10: een vuilniszak wordt in brand gestoken, geen schade.

Op 30 oktober 2014 krijgt de politie informatie over een gelijkaardig feit dat plaats heeft gevonden op 29/10. Ook hier gaat het om een poging om een voertuig schade toe te brengen door een vuilniszak, geplaatst naast het wiel, in brand te steken. Dankzij deze informatie kon de vermoedelijke dader geïdentificeerd worden.

Het parket bevestigde de aanhouding en plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over de gepleegde feiten en de beweegredenen.

Labels