Professioneel uitgeruste cannabisplantage opgedoekt

De lokale recherche van de politiezone Brussel-West ontmantelde afgelopen week, in Sint-Jans-Molenbeek, een zeer professioneel uitgeruste cannabisplantage. In totaal werden 1.200 planten in beslag genomen.

Afgelopen maandag, 27 november 2014, kreeg de sectie 'verdovende middelen' van de lokale recherche een tip over een cannabisplanatage in Sint-Jans-Molenbeek. Na uitgebreid onderzoek rondom en in de opslagruimte stelden de rechercheurs vast dat de toegang naar de plantage zorgvuldig aan het zicht onttrokken werd door een kast.

Achter de kast troffen de onderzoekers een deur aan die toegang gaf tot een technische ruimte en twee kweekkamers. Een derde, kleinere kweekkamer werd aangetroffen op de zolderverdieping. In totaal werden om en bij de 1.200 cannabisplanten aangetroffen.

De installatie van de plantage was zeer professioneel uitgevoerd met hoogwaardige isolatiematerialen en een uitgebreid filtersysteem om de afgevoerde lucht te zuiveren en zo de typische geur tot een minimum te beperken.

De cannabisplanten werden vernietigd en de technische installatie werd ontmanteld. Twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en na verhoor vrijgelaten.

Labels