Minderjarige inbreker, gekend voor 69 feiten, nogmaals opgepakt

Gisteren, maandag 6 februari 2012, kregen de politiediensten van Brussel-West een oproep van een dame die oog in oog stond met twee jongeren die trachtten in te breken in haar woning gelegen aan de E. Neubergergaarde in Ganshoren. Bij aanhouding van de verdachten bleek dat een van de twee een jongere is die al gekend staat voor 69 feiten! De politie heeft hem - nog maar eens - opgepakt op zijn uitverkoren jachtterrein: de Rivierenwijk in Ganshoren.

Omstreeks 15u45 ontvingen de politiediensten een oproep van een getuige die in haar veranda twee jongeren aantrof die trachtten in te breken in haar woning. De dame hoorde een geluid en ze stelde vast dat het venster stuk was. En jongen stak zijn hand door het gat om zo het raam helemaal open te maken. De twee jonge inbrekers gingen ervan door naar de J. Wagnergaarde. De dame merkte ook op dat het rolluik van de naastliggende woning geforceerd was.

Bij aankomst van de politie wist een getuige te vertellen dat hij twee jongeren zag wegrennen, ze verstopten zich achter een paar containers. Daar hebben andere kleding aangetrokken om vervolgens verder te wandelen. Dankzij de beschrijving van de getuige kon de politie de jongeren onderscheppen. De zolen van de schoenen die ze droegen kwamen overeen met de voetafdrukken in de sneeuw en er zaten glassplinters in de zolen, bovendien herkenden de getuigen hen formeel. Beide verdachten ontkennen de feiten.

Bij de identiteitscontrole is gebleken dat de twee minderjarigen gekend zijn voor gelijkaardige feiten. De oudste van de twee (°1994) is gekend voor niet minder dan 69 feiten waarvan er heel wat gepleegd werden in de Rivierenwijk in Ganshoren. De andere verdachte (°1996) is gekend voor zes andere feiten. Beiden werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Labels