Lokale politie Brussel-West onderschept 11 kilogram hasj

Op 23 maart 2013 leverde maandenlang intensief speurwerk van de lokale recherche de politiezone Brussel-West een drugvangst op van 11 kilogram hasj. Bovendien werd iets meer dan 9.000 euro in beslag genomen in de woonst van een van de verdachten.

Sinds januari 2013 volgde de sectie verdovende middelen van de lokale recherche de bewegingen van enkele personen die er van verdacht werden een internationale drugtrafiek tussen Marokko en België op poten te hebben gezet. Maandelijks zouden verschillende kilo's hasj vanuit Marokko naar België vervoerd worden per auto. De drugs werden vervolgens verdeeld in cafés op het grondgebied van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

Op 23 maart 2013 wordt een voertuig, op de terugweg vanuit Marokko, onderschept aan de Franse grens. Na onderzoek met de drugshond van de politiezone werd de wagen ontmanteld en werd 11 kilogram hasj gevonden, luchtdicht verpakt onder het verwarmingselement van het voertuig.

Bovendien doorzocht de lokale politie de woonst, te Laken, en het café, te Sint-Jans-Molenbeek, van een van de verdachten, daarbij werd 9.040 euro aan baar geld gevonden evenals 440,3 gram hasj en 160,9 gram marihuana.

De verdachte, N. (42 jaar - gekend voor 8 feiten waaronder gelijkaardige zaken) werd door het Brusselse parket onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Labels