Inhuldiging gerechtelijk gebouw, Landmeterstraat - Sint-Jans-Molenbeek

Eind 2015 werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van het nieuwe gerechtelijke gebouw van de politiezone Brussel-West. Vandaag, 14 maart 2018, heeft de officiële inhuldiging van het gebouw plaatsgevonden. De inhuldiging vond plaats onder meer in aanwezigheid van de leden van het politiecollege, verschillende magistraten van het Parket Brussel en leden van de geïntegreerde politie.

Dit gerechtelijke gebouw is een schoolvoorbeeld. Het is uitgerust met ultramoderne technologieën, zoals telefoontapkamers, cartografielokalen, en beeldanalyselokalen. Het gebouw is niet alleen technisch hoogstaand, ook met duurzaamheid werd rekening gehouden. Zo zijn er systemen om warmte en regenwater te recupereren, intelligente verlichting met daglichtsimulatie, zonnepanelen en een extensief groendak van maar liefst 347m². Dankzij de ergonomische investeringen in kantoormeubilair en infrastructuur kunnen we het welzijn van de werknemers voorop stellen. Dankzij deze ecologische inspanningen ontving het gebouw het certificaat van Voorbeeldgebouw van Leefmileu Brussel. Het gebouw straalt zowel openheid uit als een sterk karakter van veiligheid en bescherming.

Dit 2-jarige constructie, is het resultaat van een samenwerking met het architectbureau BAEB en de aannemer BAM Galère. Dit project is volmaakt voor een prijskaartje van ongeveer 6 miljoen euro. Het gebouw van 4.500m² bestaat uit 7 verdiepingen, waaronder 2 kelders met een cellencomplex; 8 individuele cellen en 1 collectieve cel voor maximum 100 personen voor onder andere ordehandhaving.

Sinds november 2017 huist het gerechtelijk gebouw de diensten jeugd & gezin, de lokale recherche, ECOSOC, het anit-banditisme brigade en het lokaal informatiekruispunt huizen, met namelijk 130 werknemers.

Labels