Drugvangst in St-Jans-Molenbeek

Donderdag, 6 juni 2013, stelde de politiezone Brussel-West vast dat een drankgelegenheid in de Picardstraat dienst deed als verkooppunt voor hasj en marihuana.

Tijdens een onderzoek wegens overlast (voertuigen dubbel geparkeerd, nachtlawaai, …) en mogelijk druggebruik stelde de politie vast dat verschillende personen binnen en buiten liepen in een Molenbeeks café. Na controle bleken een aantal onder hen een hoeveelheid marihuana bij zich te hebben. Daarop besloten de politiemensen over te gaan tot een minutieuze huiszoeking en alle aanwezige personen te controleren. Onze politiemensen deden tevens ook beroep op onze drugshond 'Isaak'.

In het café troffen de politiemensen een drietal personen aan en de cafébaas. Op het terras bevonden zich eveneens een tiental personen. Een persoon trachtte te vluchten en gooide daarbij acht bolletjes cannabis weg. De cafébaas werd eveneens in het bezit gevonden van 0,4 gram marihuana. Een andere klant had 3,7 gram cannabis op zich.

De cafébaas en de twee andere verdachten die in het bezit waren van drugs, werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. De drankgelegenheid werd verzegeld door de politiediensten. Een dossier wordt overgemaakt aan de burgemeester met de vraag het pand op politiebesluit te sluiten.

Labels