Drie jonge halskettingdieven op heterdaad betrapt!

Op woensdag 17 juli 2013, betrapte de lokale politie Brussel-West, drie jonge dieven die een halsketting afrukten van een 60-jarige vrouw in het Boudewijnpark te Jette. Een van hen is gekend voor een ander feit.

Op woensdag 17 juli, omstreeks 18 uur, merken de politie-inspecteurs tijdens hun patrouille, rondom het station van Jette, drie jongeren op die zich verdacht gedragen: ze kijken gespannen rond zich en observeren vooral de langslopende vrouwen.

Gezien het recent gestegen aantal halsketting- en handtasdiefstallen op het grondgebied van de gemeente Jette, werd de politiepatrouilles gevraagd uiterst aandachtig te zijn voor verdachte gedragingen. De politie-inspecteurs besluiten dan ook om het drietal te observeren. De jongeren lopen het Boudewijnpark in, nemen plaats op een bank, tot ze plots interesse krijgen voor een koppel dat het park binnenloopt.

Een van de drie jongeren stapt op het koppel toe en begint te roepen om hun aandacht af te leiden. Ondertussen komt zijn kompaan aanlopen en rukt de halsketting van de dame af. De drie zetten het op een lopen gevolgd door de echtgenoot van het slachtoffer en de politiemensen. Na een achtervolging worden de jongeren allemaal ingerekend.

De ketting werd teruggevonden onder een geparkeerde wagen en aan het slachtoffer teruggegeven. Een van de drie verdachten is gekend voor een ander feit, alle drie (F. 16 jaar, H. 16 jaar en S. 18 jaar) werden ze ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Labels