Bende garage-inbrekers opgerold

Van begin maart 2014 tot einde mei 2014 werden in de gemeenten Jette en Ganshoren, deel van de politiezone Brussel-West, een groot aantal diefstallen in garages vastgesteld. Omdat er telkens gebruik gemaakt werd van dezelfde techniek om de garagepoorten te open, startte de sectie Misdrijven tegen goederen van de lokale recherche een diepgaand onderzoek. In de politiezone Brussel-West alleen al konden 22 feiten gelinkt worden aan één en dezelfde bende, bovendien is er ook sprake van gelijkaardige inbraken in andere Brusselse gemeenten en buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op verschillende adressen in Jette en Ganshoren werden tussen maart en mei van dit jaar een groot aantal (pogingen) tot inbraak in garages gemeld. Telkens werd de poort op een gelijkaardige manier geforceerd. De daders gingen aan de haal met de inhoud (werktuigen, winterbanden, ...) van de garages om die door te verkopen.

Aan de hand van camerabeelden, vingerafdrukken en andere menselijke sporen, konden drie personen geïdentificeerd worden. De speurders kwamen ook een winkel op het spoor waar de gestolen goederen zeer snel na de inbraken doorverkocht werden. Het parket leverde een huiszoekingsmandaat af voor de drie verdachten. Ter plaatse vonden de politiemensen kleding die gedragen werd bij een aantal feiten maar ook mogelijk gestolen goederen waarvan de eigenaars nog achterhaald moeten worden. Ook werd een voertuig in beslag genomen.

De verdachten gaven de feiten toe. Twee werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de derde persoon werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De drie daders - O. (29 jaar), F. (19 jaar) en I. (18 jaar) - zijn woonachtig in het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest.

Labels