Bebloede zakdoeken verraden dader overval

Op 20 maart 2012 pakte de lokale politie Brussel-West in Anderlecht de dader op van een overval op een nightshop in Vorst. Bloedsporen en bebloede zakdoeken verraadden hem...

Op 20 maart 2012 deed de lokale politie Brussel-West in het kader van een gerechtelijk onderzoek een huiszoeking in een pand in de Obusstraat in Anderlecht.

Op de tweede verdieping van het gebouw had een verdachte zich verschanst in een afgesloten kamer. Een van de inspecteurs zag hoe de verdachte vanuit het raam een plastic tas op het dak van het achterliggende gebouw gooide. In de tas zaten een geldsom van 225 euro, pakjes sigaretten voor een waarde van 77 euro en maaltijdcheques voor een totale waarde van 32 euro. Bij de arrestatie van de verdachte stelde de speurders vast dat de persoon gewond was aan zijn hand.

De titularissen van de maaltijdcheques bleken beide in Vorst te wonen, waarop de recherchedienst van de lokale politie Brussel-West contact opnam met haar collega's van de politiezone Zuid waartoe de gemeente Vorst behoort. De lokale politie Zuid bevestigde dat op 19 maart 2012, omstreeks 21 uur 20 een overval gepleegd werd op een nightshop in de Geallieerdenstraat. Bij die overval werden geld en sigaretten gestolen, bovendien bleek een van de daders bebloede zakdoeken achtergelaten te hebben.

De eigenaar van de nightshop herkende de door de lokale politie Brussel-West opgepakte persoon als dader van de overval op zijn zaak. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij is gekend voor andere feiten waaronder diefstal en bedreiging.

Labels