Alle betrokkenen incident Vandermaelenstraat opgepakt

Op 20 juli 2013 vond een incident plaats bij de arrestatie van een gezochte persoon in de Vandermaelenstraat te Sint-Jans-Molenbeek. Kompanen van de betrokkene verhinderden de arrestatie. Vrijdag 1 augustus werd de gezochte persoon ingerekend door de lokale politie Brussel-West, zijn kompanen werden eerder al voorgeleid.

Op 20 juli 2013 merkte een politiepatrouille in de Vandermaelenstraat te Sint-Jans-Molenbeek O. (31 jaar) op, die gezocht werd omdat hij veroordeeld is tot een celstraf van vijf jaar. Hij bevond zich in het gezelschap van twee andere personen, onder wie de bewoner van huis waarvoor het groepje werd opgemerkt.

Wanneer de politiemensen uitstapten om de verdachte in te rekenen, kwamen de twee kompanen tussenbeide, waardoor de verdachte het huis kon binnenlopen. Er ontstond een handgemeen waarbij de twee mannen voortdurend beledigingen en bedreigingen uitten aan het adres van de politiemensen. Omdat de verdachte kon ontkomen en de situatie dreigde te escaleren, besloot de politie zich terug te trekken.

In de dagen na het incident werd actief gezocht naar de oproerkraaiers en de verdachte.

Zo werd op 22 juli een eerste medeplichtige, gekend voor 26 feiten, ingerekend. Op 23 juli werd de tweede medeplichtige, die onder elektronisch toezicht staat en bekend staat voor 29 feiten, ingerekend. Beide mannen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en ondertussen opnieuw vrijgelaten.

Op vrijdag 1 augustus 2013, werd uiteindelijk ook de gezochte persoon aangehouden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Vorst.

Labels