Aanzienlijke hoeveelheid voedingsmiddelen en cosmetica in beslag genomen

Bij de controle van een voedingswinkel op de Antwerpsesteenweg (1000 Brussel) op donderdag 14 februari 2013, trof de politiezone Brussel-West een aanzienlijke hoeveelheid voeding aan die niet volgens de voorschriften bewaard werd en geëtiketteerd was. Ook werden cosmeticaproducten en dermatologische crèmes gevonden waarvan de verkoop in België verboden is omwille van de schadelijke stoffen die zij bevatten.

Een interventiepatrouille van de politiezone Brussel-West controleerde de voedingswinkel in het kader van een onderzoek en trof er voedingswaren aan die bewaard werden in weinig hygiënische omstandigheden. Daarop contacteerden de inspecteurs de dienst bijzondere wetten van de politiezone.

In totaal werden 500 kg aan voedingsmiddelen in beslag genomen (vooral diepgevroren en gedroogde vis) omwille van verschillende redenen: bewaard en verkocht zonder verpakking, geen houdbaarheidsdatum en van onbekende afkomst. Bovendien liet de hygiëne van de koelcel zwaar te wensen over. De voeding mag niet meer verkocht worden voor consumptie en wordt opgehaald om vervolgens vernietigd te worden.

Daarnaast legde de lokale politie nog de hand op 100 kg cosmetica en dermatologische crèmes die omwille van de schadelijke ingrediënten (o.a. kwik en cortisones) niet verkocht mogen worden in ons land. Het gaat hier vooral om middeltjes om de huid te bleken. De producten worden opgehaald voor analyse door de FOD Volksgezondheid en zullen vervolgens vernietigd worden.

Het winkelpand werd verzegeld. De eigenaar kreeg het uitdrukkelijke advies de koelcel te vervangen en zal moeten instaan voor de kost van het ophalen en vernietigen van de inbeslagnames.

Labels