200 kilogram bedorven voedingswaren vernietigd

Donderdag laatstleden, liet de politiezone Brussel-West 200 kilogram voedingswaren verwijderen uit een algemene voedingszaak in Sint-Agatha-Berchem omdat de producten niet meer geschikt waren voor consumptie. Eerder werden ook al inbreuken vastgesteld in deze voedingszaak.

Op donderdag 1 augustus 2013 werd de politiezone Brussel-West ter plaatse gevraagd door de inspectrices van het Brussels intercommunaal laboratorium (BRULABO), zij controleerden op dat moment een algemene voedingszaak in Sint-Agatha-Berchem.

Tijdens de controle troffen de politiemensen een grote hoeveelheid voedingsmiddelen aan die bedorven bleken en niet langer voor consumptie geschikt waren omdat de bewaartemperatuur niet gerespecteerd werd en verschillende keren ontdooid en opnieuw ingevroren werden.

Het gaat om verschillende soorten producten (chips, alcoholische dranken, fruit, diervoeding, babyvoeding, melk, eieren, …). In totaal werd ongeveer 200 kilogram opgehaald door de gemeentelijke diensten van de Sint-Agatha-Berchem met het oog op vernietiging na instructie van BRULABO.

De zaakvoerder beging al eerdere soortgelijke inbreuken. Tijdens een controle op 1 december 2012 werd een gelijkwaardige hoeveelheid producten vernietigd.

Labels