16 gestolen gsm’s teruggevonden! 1 verdachte opgepakt.

Op 26/07/2024 om 07.00 uur werd de interventiepatrouille gestuurd naar Sint-Jans-Molenbeek naar aanleiding van de lokalisatie van een gestolen gsm. 

Zonder resultaat maar om 12.00 uur deelde het slachtoffer hen opnieuw mee dat de gsm zich in Anderlecht bevond, Sympathiestraat. Ter plaatse zag de patrouille een verdachte man in een park. Deze nam een telefoon uit een witte plastiek zak. Ze voerden een controle en fouille uit en ontdekten in de zak verschillende iPhones, evenals de gestolen mobiele telefoon die aanvankelijk door het slachtoffer was gelokaliseerd op het bovenstaande adres. 

De verdachte werd aangetroffen in het bezit van 16 gestolen mobiele telefoons. Na verder onderzoek blijkt dat deze zijn gestolen tijdens festivals zoals Dour, Tomorrowland en Les Ardentes. Een dossier voor heling werd opgesteld. De verdachte verplaatste zich via een gestolen step.

De patrouille kon een meerderheid van de slachtoffers bereiken, die niet alleen te België, maar ook te Frankrijk, Duitsland en zelfs het Verenigd Koninkrijk woonachtig zijn. De step werd eveneens overhandigd aan de eigenaar.

De verdachte werd naar het commissariaat geleid voor grondig verhoor en op 27/07/2024 ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Het gaat om een minderjarige verdachte, zonder antecedenten. Na verhoor door de magistraat van wacht, mocht de verdachte beschikken nadat hij een serieuze waarschuwing kreeg.

Labels