‘Most Wanted’ voortvluchtige Dardour Mohamed Amine gearresteerd in België

Op zaterdag 3 augustus 2024 kon ‘Most Wanted’ voortvluchtige Dardour Mohamed Amine gearresteerd worden door Politiezone Bodukap in samenwerking met Politiezone Zennevallei. De 25-jarige man kon worden aangetroffen in een voertuig en was op het moment van de arrestatie onder invloed van verdovende middelen en maakte gebruik van een vals ID. De man werd als gevaarlijk beschouwd.

‘Most Wanted’ voortvluchtige Dardour Mohamed Amine gearresteerd in België

Ingevolge nieuwe feiten waarvan hij verdacht werd, besliste het parket Antwerpen lastens betrokkene een nieuw onderzoek op te starten. Het gaat hier om onderzoek naar feiten van illegaal wapenbezit, gebruiksdiefstal en bedreigingen. Er werd in het kader van dit onderzoek een onderzoeksrechter gevorderd. Betrokkene werd trouwens inmiddels bij de onderzoeksrechter te Mechelen voorgeleid. Na verhoor besliste de onderzoeksrechter om betrokkene onder aanhoudingsmandaat te plaatsen wegens het bezit van verboden wapens en munitie.

Dardour Mohamed Amine werd eerder al veroordeeld door de correctionele rechtbank van Brussel tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor opzettelijke slagen en verwondingen. Dardour dient zich dit najaar voor het hof van assisen in Brussel te verantwoorden voor feiten van moord en poging moord.  

In maart 2024 kon de voortvluchtige gearresteerd worden door de Spaanse politie in Malaga na intensief onderzoek door het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Federale Politie en de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel alsook dankzij de goede ENFAST samenwerking met het FAST van de Spaanse politie. Op 17 juni 2024 kon hij zich aan de Spaanse justitie onttrekken en was hij opnieuw voortvluchtig. Hij werd vervolgens zowel op de Belgium’s Most Wanted als op de Europe’s Most Wanted site geplaatst.

Labels