Verkoper van chihuahua’s in Ronse blijkt voortvluchtige crimineel

BRUSSEL, 27/11/2014. - Het FAST van de federale politie heeft op woensdagochtend 26 november 2014 G.T. gearresteerd in het centrum van Ronse. G.T. was voortvluchtig en lastens hem waren 5 Europese aanhoudingsbevelen uitgevaardigd. De man werd betrapt in een woning waar hij honden verkocht.

G.T. was onder andere veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf door de correctionele rechtbank van Dendermonde wegens drugshandel. Hij werd eveneens tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld door dezelfde rechtbank voor doodslag. Op 6 november 2011 reed hij opzettelijk in op een politiepatrouille in het centrum van Temse. Die patrouille opende het vuur en schoot drie banden lek. G.T. werd met zijn beschadigd voertuig klemgereden maar kon toch ontkomen.

Betrokkene dook daarna geruime tijd onder in Griekenland. Het FAST kon hem echter lokaliseren in Ronse waar hij zich bezighield met de verkoop van chihuahua's. Een FAST-lid deed zich voor als kandidaat koper en kon zo in de woning het voortvluchtige formeel herkennen voordat het team het huis binnenviel en hem arresteerde. Bij de arrestatie was hij in het bezit van gestolen en vervalste Griekse identiteitsdocumenten. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Oudenaarde.

Labels