Meewerken aan de digitale transformatie van de politie

In het kader van #employerbranding zet de kalender 2023 van de Federale Politie in november de Directie van de politionele informatie en de ICT-middelen (DRI) in de kijker. Deze directie is - onder andere - belast met de opbouw van de politie van morgen via de digitale transformatie van het politieberoep. Daar zijn heel wat mensen voor nodig. Eén van hen is Patryk, waarschijnlijk de jongste binnen DRI. 

Meewerken aan de digitale transformatie van de politie

Informatica is zijn passie en toen hij na zijn stage de kans kreeg om te blijven, aarzelde hij geen seconde.

VR-bril

De 22-jarige Patryk Krasucki haalde zijn bachelor in informatica bij de Brusselse Haute Ecole Libre (HELB). Begin 2023, tijdens zijn laatste opleidingsjaar, liep hij 15 weken lang stage bij DRI. Hij kreeg de opdracht om in het kader van nieuwe technologieën een project uit te werken met een VR-bril. De proof of concept, zeg maar het antwoord op de vraag of zo’n VR-bril met apps ook werkelijk bij de politie kan worden ingezet, moest hij na afloop van zijn stage voorstellen aan eerste hoofdcommissaris Wim Liekens, directeur van DRI. “Deze opdracht was een echte uitdaging voor mij,” vertelt Patryk, “maar het is me gelukt en ik ben heel tevreden over het resultaat.”

Een fiere rekruut

“Al in het secundair onderwijs wilde ik graag bij de politie werken”, gaat Patryk Krasucki verder. “Cybersecurity was mijn droom. Toen mijn stagemeester bij DRI (Vincent Moreau, zijn huidige chef, nvdr.) mijn potentieel zag, mocht ik blijven (lacht). Via Egov Select (dat ICT-profielen voor federale overheidsdiensten en -instellingen selecteert en rekruteert, nvdr.) ben ik dan op 1 september gestart bij DRI. Ik werk projecten uit rond nieuwe technologieën, net als tijdens mijn stage. Zo zal ik virtual reality-apps ontwikkelen en mobiele toepassingen voor smartphones, die met QR-codes werken bijvoorbeeld. Om een nieuwe toepassing op het terrein in te zetten, moeten er eerst vele stappen worden doorlopen. Op dit moment ben ik nog volop aan het leren, maar ik heb het echt wel naar mijn zin. Ik heb ondertussen ook mijn eigen VR-bril aangekocht, voor thuis … Ik ben heel fier om bij de Federale Politie te werken en zie mezelf over 10 jaar nog steeds bij DRI.” 

Expert in spe?

Patryks team bestaat uit een tiental collega’s, op wie hij altijd kan rekenen. “Tijdens de wekelijkse vergadering worden (nieuwe) opdrachten besproken. Dat geeft me telkens weer een boost. Ik zou graag snel evolueren en wie weet … later net zo’n expert worden in een bepaald domein als mijn collega’s, naar wie ik opkijk. Wegens hun lange ervaring hebben sommigen een antwoord op alle vragen. Het zou fantastisch zijn om op termijn mijn knowhow door te geven aan anderen … maar laat me eerst maar wat ervaring opdoen.”

Meer weten over en/of werken bij DRI?

De Directie van de politionele informatie en de ICT-middelen op Jobpol.

Check de vacatures op jobpol.be, Egov Select en hou de mobiliteit in het oog.