webbrowser voor kinderen

Zoals u weet, bestaat de mogelijkheid dat u bijzonder harde of choquerende beelden te zien krijgt als u iets opzoekt op internet en verschillende hyperlinks aanklikt. Dit risico lopen ook uw kinderen die vandaag de dag zeer actief zijn op het net en het op steeds jongere leeftijd ontdekken.

Uit een onderzoek van Trend Micro, een uitgever van veiligheidsoplossingen, blijkt dat één op de twee kinderen jonger dan 12 jaar gemiddeld één tot twee uur per dag surft zonder ouderlijk toezicht.

Hetzelfde onderzoek toont aan dat 32 % van de 9- tot 12-jarigen een Facebook-profiel heeft, terwijl jongeren in theorie pas vanaf de leeftijd van 13 jaar toegang kunnen krijgen tot het sociale netwerk.Tegelijkertijd vestig ik uw aandacht op het POTATI-project dat 4 jaar geleden werd opgestart. Het gaat om een webbrowser die specifiek werd ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Er bestaan natuurlijk programma's voor ouderlijk toezicht die ongewenste inhouden zullen blokkeren, maar ze zijn niet altijd gemakkelijk in gebruik.Potati werkt anders: de browser geeft slechts toegang tot sites die vooraf werden goedgekeurd door de ontwikkelaars en de ouders.Zonder de toestemming van mama en papa kunnen kinderen niet naar een site gaan die niet in de lijst voorkomt.Potati is bovendien niet alleen een browser, maar werd ontworpen om andere inhouden aan te bieden.

Zo zijn er voor uw kinderen leerzame spelletjes en volledig beveiligde discussieforums en voor de allerkleinsten spraakbegeleiding.En het allerbelangrijkste is dat u de gebruikstijd zelf kunt instellen. Mag uw kind in de vooravond een uurtje surfen? Als de tijd is verstreken, zal het op de hoogte worden gebracht via een berichtje waarna Potati zichzelf uitschakelt zonder dat u er iets voor moet doen.Tot slot, zoals ik vroeger al heb benadrukt, raad ik, als u beslist om deze browser te installeren, aan om op de gezinscomputer een specifieke sessie aan te maken voor uw kinderen of voor elk kind apart als er grote leeftijdsverschillen zijn.

Vanaf uw sessie kunt u dan de toegangen beheren en de controle van Potati instellen.

Hieronder vindt u de gegevens van de pagina waarop u de Windows- of Mac-versie van de browser kunt downloaden. U zult er eveneens een Potati-toepassing voor tablets en smartphones voor iOS en Android vinden.

http://www.potati.com/fr/

Labels