Maak kennis met onze uiteenlopende beroepen in Brussel

Op zaterdag 21 oktober, van 9.00 tot 16.00 uur, vindt in het complex Géruzet de traditionele JobDay van de Geïntegreerde Politie plaats. Naast de talrijke federale diensten zullen ook de zes Brusselse politiezones aanwezig zijn.

Maak kennis met onze uiteenlopende beroepen in Brussel

De Geïntegreerde Politie is een aantrekkelijke werkgever die een breed scala aan carrièremogelijkheden biedt in gevarieerde en gespecialiseerde functies. Als belangrijke speler in de veiligheidsketen is ze voortdurend op zoek naar nieuwe talenten om het hoofd te bieden aan de talrijke uitdagingen.

Zaterdag 21 oktober wordt opnieuw een niet te missen afspraak. "Deze keer ligt de focus op de aanwerving van Nederlandstalige collega's", zegt Els Cleemput, eerste adviseur bij de Algemene directie van het middelenbeheer en de informatie (DGR) van de Federale Politie. De politiediensten zijn vooral op zoek naar hoofdinspecteurs die in het bijzonder in ICT en Ecofin (strijd tegen economische en financiële criminaliteit) gespecialiseerd zijn, maar ook naar burgerfuncties in ICT.

Naast de Centrale directie van DGR zullen de Directie van de logistiek (DRL) en de Directie van de politionele informatie en de ICT-middelen (DRI) eveneens aanwezig zijn. De Coördinatie-en steundirectie (CSD) van Brussel zal ook een stand hebben en zal haar drone boven het complex Géruzet laten vliegen.

 

Wat de Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) betreft, zullen de speciale eenheden aanwezig zijn met de groep Diane en de 'National technical & tactical support unit' (NTSU). De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel zal er zijn met haar onderzoekers drugs en mensensmokkel, een Nederlandstalige collega van de FGP Leuven zal haar arrondissement voorstellen en de Centrale directie van DGJ zal er zijn om algemene vragen en in het bijzonder vragen over de rekruteringsprocedures te beantwoorden. "Brussel is een van de prioritaire zones wat de rekrutering betreft. Voor ons het belangrijk om op die dag uit te leggen wat de beroepen van de gerechtelijke component zijn en wat onze belangrijkste opdrachten zijn ", zegt Clémence Delacour, communicatieadviseur bij de Algemene directie van de Federale Gerechtelijke Politie.

Wat de Algemene directie bestuurlijke politie (DGA) van de Federale Politie betreft, zullen de volgende directies aanwezig zijn: de Directie van de wegpolitie (DAH), de Directie van de scheepvaartpolitie (SPN), de Directie van de luchtvaartpolitie (LPA), de Directie bescherming (DAP), de Directie beveiliging (DAB), de Directie van de spoorwegpolitie (SPC), de Directie hondensteun (DACH) en de Directie openbare veiligheid (DAS) met een demonstratie van onze trouwe viervoeters, de sproeiwagen en de paarden. De demonstraties beginnen om 10.30 uur.

OP HET PROGRAMMA :

  • DEMONSTRATIES

    • 10.30 u. Openbare orde

    • 11 u. Bikers

    • 11.30 Hondensteun

    • 13 u. Openbare orde

    • 13.30 u. Bikers

    • 14u Hondensteun

 

  • EXPOSITIONS

    •  Voertuigen van de Wegpolitie

    • Voertuigen, paarden en sproeiwagens van Directie openbare veiligheid

    • Drones die de hele dag rondvliegen

Ook de zes Brusselse zones

Op lokaal niveau zullen de Brusselse politiezones ook in groten getale aanwezig zijn. De zes zones van de Lokale Politie zullen present tekenen: PolBru (Brussel HOOFDSTAD Elsene), Monty (Montgomery: Etterbeek/Sint-Pieters-Woluwe/Sint-Lambrechts-Woluwe), PolBruno (Brussel-Noord: Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Noode/Evere), Marlow (Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem), BruWest (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem), Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Er staat ook een demonstratie van bikers (fietsploeg) van de politie van Brussel HOOFDSTAD Elsene op het programma.

 

Mogelijkheden om jezelf te testen

Tijdens deze dag kun je vragen stellen aan politieagenten en burgerpersoneel, praten met leden van de Brusselse politieschool (GIP), informatie krijgen over de algemene selectieprocedure en hoe je je kunt voorbereiden (Brusafe), maar ook jezelf testen op het functioneel parcours (neem hiervoor sportkledij mee). Een gelegenheid, als je dit wenst, om te trainen voor de toekomstige tests voor de rekrutering van nieuwe agenten van politie. Er zullen zich immers 500 kandidaten kunnen inschrijven voor een rekrutering die vanaf 16 oktober van start gaat. De sollicitatie duurt twee maanden.

Opgelet! Je moet je via deze link inschrijven als je aan het evenement wenst deel te nemen.

We kijken uit naar jullie massale aanwezigheid tussen 9 uur en 16 uur in het complex Géruzet in Etterbeek!