Belgische en Bulgaarse politie tekenen nieuw bilateraal samenwerkingsakkoord

BRUSSEL, 22/10/2014. - Van 22 tot 24 oktober 2014 brengt commissaris-generaal Catherine De Bolle in de Republiek Bulgarije een werkbezoek aan de Bulgaarse politie. Op de agenda staat onder meer de ondertekening van een nieuw bilateraal actieplan dat de politionele samenwerking tussen beide landen zal uitbreiden.

Er wordt al sinds de ondertekening van de overeenkomst in 1998 nauw samengewerkt met de Bulgaarse overheden. Nu moet deze samenwerking aangepast worden aan de nieuwe noden van de twee landen. Daarom zal de commissaris-generaal op 22 oktober 2014, samen met de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de heer Svetlozar Lazarov, een nieuw actieplan ondertekenen dat de politionele samenwerking tussen België en Bulgarije zal bepalen.

Er wordt bijzondere aandacht geschonken aan de uitwisseling van ervaringen en aan de samenwerking in de strijd tegen mensenhandel, georganiseerde polycriminele dadergroepen, de preventie van delinquentie en bij groepen die een risico vormen voor criminalisering en slachtofferschap.

Labels