Persoverzicht van dinsdag 22 augustus 2023

Feiten van 21/08/2023 om 6 uur tot 22/08/2023 om 6 uur

Bornem, Appeldijkstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: portefeuille met identiteitsdocumenten.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Willebroek, Lindenstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 65-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de personenwagen zet zijn weg verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

Willebroek, Mechelsesteenweg: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 20-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Donderdagavond 17 augustus 2023 werd een 22-jarige internationaal geseinde Mechelaar door de Nederlandse politie gearresteerd in een vakantiepark in Nederland.

Na doorgedreven onderzoek van politiezone Rivierenland naar de verblijfplaats van de Maneblusser, die nog een gevangenisstraf dient uit te zitten, was er een sterk vermoeden dat de man met zijn gezin in een vakantiepark in Nederland verbleef. Donderdagavond wist het Team Parate Eenheid van de Rotterdamse politie de man te arresteren in een vakantiepark in de provincie Zuid-Holland. In het kader van het internationaal aanhoudingsbevel waren er intense contacten tussen politie Rivierenland en de Nederlandse collega’s wat heeft geleid tot de arrestatie van de jongeman.

De overleveringsprocedure met het oog op het naar België overbrengen van de man is ondertussen lopende. De Mechelaar heeft hier nog een gevangenisstraf van bijna vier jaar, 1385 dagen om precies te zijn, openstaan.

Politiezone Rivierenland wenst het FAST-team van de federale politie en de Nederlandse politie te danken voor de samenwerking die geleid heeft tot de arrestatie van de man.  

 

 

 

Labels