Persbericht Geslaagd Hemelvaartweekend in Mechelen: Drukke maar probleemloze evenementen

Het Hemelvaartweekend in Mechelen was een vierdaagse die gevuld werd met drie belangrijke evenementen. De Special Olympics, de 1000km en de lentebraderie trokken elk duizenden bezoekers en creëerden een levendige sfeer in de stad. 

Ondanks de grote drukte verliep alles zonder noemenswaardige problemen en noteerde de politie geen problemen. Onder meer dankzij de uitstekende samenwerking tussen organisatoren, vrijwilligers en stads- en veiligheidsdiensten.

De Special Olympics, een nationaal sportevenement voor atleten met een verstandelijke beperking, bracht een gevoel van warmte en inclusie in onze Dijlestad. Woensdagavond werd het weekend op gang gefloten met een Torch Run en openingsceremonie in het stadion van KV Mechelen, waarbij iedereen ontroerd werd. 

Op donderdagochtend klonk het startschot van de 1000km van Kom op tegen Kanker voor de duizenden fietsers en hun supporters. De wielrenners trappen voor het goede doel en zetten zich in om fondsen te werven voor het kankeronderzoek. 

De jaarlijks terugkerende lentebraderie op haar beurt bracht lokale handelaars en bezoekers samen in een stad die een gezellige drukte kende.

“Alles vond plaats onder een aangenaam lentezonnetje en kende een feilloos verloop dankzij de inzet van de organisatoren, de talloze medewerkers en vrijwilligers, en de integrale aanpak tussen stads- en veiligheidsdiensten”, steekt burgemeester Alexander Vandersmissen van wal.

“De politie noteerde geen noemenswaardige incidenten. Ik wil dan ook mijn oprechte dank en waardering uitspreken voor onze veiligheids- en stadsdiensten die er mee voor gezorgd hebben dat het drukste weekend ooit in Mechelen succesvol en zonder problemen is verlopen. Onze Dijlestad toonde zich de voorbije dagen als een ongelofelijk warme, gastvrije en bruisende stad”, besluit een tevreden burgemeester Vandersmissen. 

Labels