Persoverzicht woensdag 14 augustus

Feiten van 13/8/2024 6 uur tot 14/8/2024 6 uur

Geen feiten.

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, Haverwerf: Aanrijding tussen een fietser en een voetganger. De 58-jarige fietser raakte daarbij zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. 

Opmerkelijk

Maandagmiddag 12 augustus 2024 ontvangen wij de melding dat een bewoonster uit de Wolfgang d’Urselstraat in Bornem een inbreker op heterdaad betrapt heeft. Wanneer de bewoonster en de onbekende man elkaar treffen in de woning, neemt de onbekende man de vlucht. De vrouw kan de verdachte nog vastgrijpen, doch deze kan zich loswringen.

Korte tijd kan het 34-jarige slachtoffer de man nog achtervolgen, maar wanneer deze zijn vlucht verderzet in een personenwagen dient de vrouw de achtervolging te staken.  

Een getuige heeft de nummerplaat van het vluchtend voertuig kunnen noteren. Via het ANPR-cameranetwerk kunnen de inspecteurs vaststellen dat het voertuig de vlucht neemt richting Antwerpen. De nummerplaat van de personenwagen werd afgeleverd aan een verhuurmaatschappij.

Onderzoek toont aan dat het voertuig verhuurd werd aan een man uit Antwerpen. In de loop van de namiddag voeren inspecteurs van de PZ Antwerpen (SRT) en PZ Rivierenland (ILR) een huiszoeking uit op het adres van de verdachte. De 48-jarige man wordt gearresteerd, en voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat in Mechelen en ter beschikking gesteld van het parket. De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.

De woning van het slachtoffer in Bornem werd doorzocht, maar er werd niets gestolen

Labels