Persoverzicht van zaterdag 18 maart 2023

Feiten van 17/03/2023 om 6 uur tot 18/03/2023 om 6 uur

Bornem, Kruisberg: Diefstal uit een appartementsgebouw. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke berging betreden. Nadeel: een slotvaste fiets.

Mechelen, Hendrik Speecqvest: Diefstal uit een appartementsgebouw. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke hal betreden. Nadeel: een step.

Mechelen, Philippus de Montestraat: Diefstal uit een woning. Zonder sporen van braak na te laten wordt de woning betreden. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom) en een sleutelbos.  Hetzelfde doet zich voor in de Zwijvegemstraat waar twee fietsen worden gestolen.

Mechelen, Hoogstraat: Tijdens een bezoek aan een eetgelegenheid wordt van een 16-jarige jongen de laptop uit zijn rugzak gestolen.

Mechelen, Wolverbosstraat: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.





Opmerkelijk

Vrijdag 17 maart 2023 voerde de verkeersdienst van politiezone Rivierenland een controleactie uit op (vracht)wagens en dan meer in het bijzonder op het ADR-vervoer  (vervoer van gevaarlijke goederen over de weg).

De volgende overtredingen werden vastgesteld:  

- Inbreuk op ladingzekering (750 euro boete) 

- Inbreuk op de brandblusser (750 euro boete) 

- Inbreuk op de vervoersdocumenten (275 euro boete) 

- Inbreuk op de technische eisen van het voertuig (band) (1.000 euro boete) 

- Twee inbreuken op de maximaal toegelaten lading (in totaal 5.200 euro boete)

 

Labels