Persoverzicht van zaterdag 15 april 2023

Feiten van 14/04/2023 om 6 uur tot 15/04/2023 om 6 uur

Bornem, Louis Segersstraat: Poging tot inbraak in een handelszaak. De deur van de zaak wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Mechelen, Stuivenbergbaan: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: dient men nog te bepalen.





Resultaten van onze controleactie druggerelateerd geweld

Vrijdagnacht (14 april 2023) voerde lokale politie Rivierenland een controleactie uit in het kader van druggerelateerd geweld, waarbij zij steun kregen van de federale politie. De politieactie werd bijgewoond door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en burgemeester van Mechelen Alexander Vandesmissen.

De actie werd uitgevoerd door zowel herkenbare als anonieme patrouilleploegen in onder meer stad Mechelen en met statische dispositieven op de invals- en uitvalswegen naar de stad..

In totaal werden enkele honderden voertuigen gecontroleerd. 21 daarvan en 33 personen werden onderworpen aan een grondige controle. 21 personen waren gekend voor eerder gepleegde feiten en twee personen stonden internationaal geseind.  

Een bestuurder gaf een onsamenhangend verhaal voor de aanzienlijke geldsom (2.855 euro) die hij bij zich had. Een proces-verbaal witwassen werd opgesteld en het geld werd in beslag genomen.

Ook in de toekomst zal lokale politie Rivierenland gecoördineerde acties uitvoeren, zo onder meer controles in de aanpak van de drugscriminaliteit.

Labels