Persoverzicht van vrijdag 26 juli 2024

Feiten van 25/07/2024 om 6 uur tot 26/07/2024 om 6 uur

Bornem, Luipegem : Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden. 


Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Puurs-Sint-Amands, Oude Sluisweg: Aanrijding tussen twee fietsers waarbij beiden, een 47-jarige vrouw en een 65-jarige man, lichtgewond raken. De vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis.   

Willebroek, Overwinningsstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 85-jarige fietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. 



Opmerkelijk

Donderdagnamiddag 25 juli 2024 voerde Lokale Politie Rivierenland op de Postzegellaan in Mechelen alcoholcontroles uit. Deze actie kaderde in de BOB-zomercampagne. 

In totaal werden 87 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Alle chauffeurs lieten een ‘safe’ optekenen. 

Omstreeks twee uur in de namiddag stellen de inspecteurs vast dat de bestuurder van een personenwagen zich, enkele tientallen meters voor het controledispositief, aan de kant parkeert en in zijn voertuig blijft zitten. De agenten gaan zich vergewissen van de situatie. 

Initieel deelt de bestuurder mee dat hij zijn rijbewijs en identiteitskaart vergeten is. Hij geeft een fictief adres op, en de naam die hij opgeeft blijkt evenmin te bestaan. 
Bij controle van het voertuig kunnen onze collega’s de portefeuille, met identiteitsdocumenten, van de man vinden. 

De 23-jarige chauffeur is afkomstig uit het Brusselse en heeft momenteel geen adres daar hij is geschrapt van ambtswege. 
Betrokkene staat nog geseind in twee dossiers en heeft voorwaarden op de voorlopige hechtenis.  
De man is niet in het bezit van een rijbewijs.

Bij verdere controle stellen wij vast dat de bestuurder eerder reeds driemaal werd geverbaliseerd als bestuurder van een voertuig terwijl hij geen rijbewijs heeft. Dit door de collega’s van de Politiezone Zennevallei, Politiezone Bergen en Politiezone Buggenhout/Lebbeke.

Om te vermijden dat de bestuurder blijft rondrijden terwijl hij geen rijbewijs heeft, gaan we over tot het bestuurlijk in beslag nemen van het voertuig.  

 

Labels