Persoverzicht van vrijdag 17 maart 2023

Feiten van 16/03/2023 om 6 uur tot 17/03/2023 om 6 uur

Bornem, Grootheide: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.





Opmerkelijk

Zondag 5 maart 2023 controleerde lokale politie Antwerpen tijdens een provinciale WODCA-controle een bestuurder van een bestelwagen. 

De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en toonde een rijbewijs dat al sinds 2019 vervallen is. Betrokkene dient nog herstelexamens af te leggen alvorens een nieuw rijbewijs te kunnen bekomen.  

Tijdens deze controle werd het voertuig geïmmobiliseerd en getakeld. Het voertuig mocht vanaf 6 maart opgehaald worden door een andere bestuurder met een geldig rijbewijs, wat ook gebeurde. 

Op last van het parket wordt de nummerplaat van het voertuig gevat in het ANPR-systeem. De chauffeur gaf echter aan dat hij ondanks het rijverbod zich toch in het verkeer zou begeven.

Donderdagnamiddag 16 maart 2023 ontvangen wij via het ANPR-cameranetwerk in Willebroek een melding voor het voertuig. Korte tijd later weten onze motorrijders het voertuig te intercepteren. De bestuurder blaast ‘alarm’ bij een ademtest en hij bestuurt de bestelwagen tijdens een verval tot sturen. 

In opdracht van het parket wordt het voertuig in beslag genomen.

 

Labels