Persoverzicht van dinsdag 24 januari 2023

Feiten van 23-01-2023 om 6 uur tot 24-01-2023 om 6 uur

Puurs-Sint-Amands, Kleine Lei: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de oprit van een woning. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom)

Mechelen, Nonnenstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: computerscherm en een geldsom.

Puurs-Sint-Amands, Ruisbroek-Dorp: Inbraak in een handelszaak. De deur van de zaak wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: een geldsom.

Mechelen, Hendrik Consciencestraat: Tijdens een bezoek aan een drankgelegenheid wordt van twee klanten een rugzak met laptop gestolen.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Frederik de Merodestraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij een 31-jarige fietsster lichtgewond raakt.





Opmerkelijk

Maandagavond 23 januari 2023 omstreeks 17.20 uur weet een landbouwvoertuig met aanhangwagen op de Guido Gezellelaan de aandacht van een politiemedewerker, in zijn vrije tijd, te trekken. Dit omwille van een defect achterlicht van de aanhangwagen, en die geladen is met losliggende boomstammen tot boven de wanden.

De inspecteur neemt contact op met de meldkamer, terwijl hij achter de combinatie blijft rijden, om het traject van de tractor door te geven.

Korte tijd later wordt het voertuig op de Postzegellaan door een patrouilleploeg uit het verkeer gehaald om door een verkeersploeg aan een grondige controle te worden onderworpen.

De volgende inbreuken worden vastgesteld:

- Geen ladingzekering door een spanriem of een net. (116 euro boete)

- Defect achterlicht. (58 euro boete)

- Achterband die geen profiel meer heeft. (58 euro boete)

Het voertuig mocht zijn weg pas verderzetten wanneer de zaakvoerder enkele spanriemen had gebracht en de lading werd vastgemaakt.

 

 

Labels