Persoverzicht donderdag 29 februari

Feiten van 28/2/2024 6 uur tot 29/2/2024 6 uur

Mechelen, Willem Herreynsstraat: Inbraak in een voertuig waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: kledij.

 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, N16: Aanrijding tussen een lichte vrachtauto en een motorrijder. De 42-jarige motorrijder wordt zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Mechelen, Maurits Sabbestraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een e-step. De 37-jarige bestuurder van de e-step wordt zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. 

 

 

Politiesucces

Wanneer bewoners uit de Fazantenstraat in Leest zondagavond 25 februari 2024 omstreeks 20u45 thuiskomen vluchten twee onbekende mannen hun woning uit. Zij verwittigen onmiddellijk Lokale politie Rivierenland, die met een aantal interventieploegen een zoekactie naar de verdachten opstart.

Een getuige weet een summiere beschrijving van een kleine personenwagen te bezorgen. Via nazicht in het ANPR-cameranetwerk komt er al snel een type voertuig en nummerplaat in beeld dat in aanmerking komt voor de feiten.

Verdere exploitatie van de ANPR-camera’s toont aan dat het betrokken voertuig het grondgebied van onze politiezone verlaten heeft via Mechelen-Zuid aan een snelheid van 160 km/u. Ondertussen begeven zich patrouilleploegen naar de E19 autosnelweg met het oog op het vatten van het voertuig.

Dankzij een consultatie van de nationale ANPR-registraties kunnen onze inspecteurs het traject volgen welke het voertuig aflegt. Volgens de data naderen onze ploegen stelselmatig het vluchtend voertuig. Op de E40 in Hoegaarden krijgen een interventie- en ILR-ploeg de vluchtauto in zicht.

Door middel van de blauwe zwaailichten en sirene, en fysieke gebaren manen de inspecteurs de bestuurder van de personenwagen aan te vertragen en zijn voertuig tot stilstand te brengen. De chauffeur geeft hier echter geen gevolg aan en zet zijn vlucht aan hoge snelheid, al slalommend tussen het verkeer en onder meer via de pechstrook, nog enkele kilometers verder. 

In Waremme (nabij Luik) kan het voertuig geïntercepteerd worden, waar de twee inzittenden hun vlucht te voet verderzetten. Zij kunnen echter door de collega’s snel gevat worden in de berm van de autosnelweg. 

De twee mannen -18 en 19 jaar, van Servische en Italiaanse nationaliteit, en gekend voor eerdere feiten- zijn in het bezit van inbrekersmateriaal, juwelen en een geldsom. Al deze goederen, het geld en hun voertuig worden in beslag genomen.

Het duo wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat in Mechelen en ter beschikking gesteld van het parket. 

 

 

Politiesucces

Zondagnamiddag 25 februari 2024 omstreeks half drie weten twee mannen de aandacht van onze voetpatrouille te trekken. Onze collega’s kunnen zich niet van de indruk ontdoen dat de mannen, die zich vanuit de Coxiestraat naar het Koning Albertplein begeven om daar het centraal station binnen te gaan, bijzondere aandacht hebben voor dames met een handtas.

Ook op het perron in het station gesticuleren ze naar mekaar bij het zien van dames met een handtas. 

Onze collega’s spreken het tweetal aan met het oog op een controle. De twee mannen, van 23 en 25 jaar en van Palestijnse nationaliteit, geven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio. De 23-jarige man is in het bezit een kleine hoeveelheid drugs (Chrystal Meth) en een aanzienlijke geldsom, ruim 8.900 euro.

Het duo verblijft illegaal in ons land, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Labels