Persbericht: resultaten WODCA-controles

De Lokale Politie Rivierenland hield afgelopen weekend WODCA-controles. Er werd gecontroleerd op verschillende locaties in de politiezone. In totaal werden 1147 bestuurders op alcohol en drugs in het verkeer gecontroleerd.

15 bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Van twee werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken wegens drugs in het verkeer. 

Van drie bestuurders werd hun voertuig ter plaatse geïmmobiliseerd wegens inbreuken op het rijbewijs.

  • Een bestuurder werd betrapt zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs lag op de rechtbank door een lopend verval van het recht tot sturen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.
  • Een bestuurder legde een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs was al ingetrokken wegens druggebruik in het verkeer. Zijn voertuig werd ter plaatse geïmmobiliseerd.
  • Een bestuurder blies positief, 1,98 promille. Hij kon bovendien zijn rijbewijs niet voorleggen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. In 2022 werd de man al betrapt op rijden ondanks een verval van recht tot sturen.

 

  • Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Hij testte positief voor het gebruik van cannabis. De jongeman is tevens een beginnende bestuurder. Hij zal zich mogen verantwoorden voor de rechter en riskeert hierbij dat hij zijn rijexamens zal moeten overdoen.
  • Drie bestuurders werden betrapt met een voorlopig rijbewijs. Zij stuurden tijdens een weekendnacht na 22 uur. Opmerkelijk was dat geen van hen een “L” op de achterruit had hangen. Zij krijgen een minnelijke schikking.
  • Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat haar technische controle reeds meer dan twee jaar overschreden was.
  • Een bestuurder reed met zijn bromfiets klasse A op de Bruul in Mechelen. Hij vervoerde een passagier die geen valhelm droeg. De passagier was wild om zich heen aan het zwaaien met een blikje bier in zijn handen. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Zijn voertuig werd 6 uur ingehouden. Zowel de bestuurder als de passagier zullen zich aan een minnelijke schikking mogen verwachten.

 

De alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer werden uitgevoerd in het kader van het verkeersactieplan. Dergelijke acties zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden. 

Labels