Persbericht: Resultaten van onze controles op het fiets- en stepverbod in de Bruul en op de fietszone in de binnenstad van Mechelen

Lokale politie Rivierenland voerde zaterdag 1 juni 2024, samen met de gemeenschapswachten, een controleactie uit op het fiets- en stepverbod in de Bruul te Mechelen.  Het verbod is van toepassing op zaterdag tussen 11 en 18 uur en werd door stad Mechelen ingevoerd om shoppers van een aangename en veilige winkel-wandelstraat te laten genieten. 

Vorige zomer werd de fiets- en stepvrije status van de Bruul getest en het project werd door de handelaars van de winkelstraat positief geëvalueerd. Daarom werd in het najaar beslist dit zaterdags fiets- en stepverbod permanent in te voeren.   

Tijdens de controleactie van afgelopen zaterdag verbaliseerden de politie-inspecteurs maar liefst 128 overtreders, die allemaal een boete van 58 euro ontvangen. 
Een 17-jarige stepper was het niet eens met onze actie en wilde zich niet identificeren.  Hij werd overgebracht naar het commissariaat waar zijn ouders hem kwamen ophalen. 

Met je fiets of step aan de hand ben je tussen 11 en 18 uur nog altijd welkom in de Bruul, waar je ook gebruik kan maken van de aanwezige fietsenstallingen om je rijwiel achter te laten. En er is ook een extra fietsenstalling op de speelplaats van Pitzemburg, aan de ingang van de Kruidtuin. 
Een andere route nemen om in de stad je bestemming te bereiken is evenzeer mogelijk, daar de volledige binnenstad een ‘fietszone’ is. Dit wil zeggen dat gemotoriseerd verkeer de tweewielers niet mag inhalen. 

De afgelopen twee weken verbaliseerde de politie respectievelijk 83 en 38 bestuurders voor het niet respecteren van de fietszone. Ook zij ontvangen een boete van 58 euro. 

Politie Rivierenland zal ook in de toekomst permanent toezicht uitoefenen of de fietszone in stad Mechelen en de overtreders verbaliseren. Net zoals zij ook op zaterdag het verbod in de Bruul zullen controleren om zij die een inbreuk begaan een boete te geven.

 

Labels