Persbericht: Resultaten van onze controleactie op horecazaken (zaterdag 15 juni 2024)

Lokale Politie Rivierenland voerde tijdens de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni 2024 controles uit op diverse horecazaken in de politiezone. 

Deze controleacties kaderen in een algemeen beleid toezicht en controle uit te oefenen op de horecazaken in onze politiezone met een blijvende en proactieve aanpak van overlastfenomenen.  Zoals onder meer: gebruik en verkoop van verdovende middelen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap. 
Zo wensen we de eventuele overlast voor de omgeving terug te dringen en is het een duidelijk signaal aan de bezoekers van de zaken en bij uitbreiding de buurt.

De Politie Rivierenland kreeg bij deze actie steun van de federale politie met twee drugshonden.    

 

In totaal werden 8 horecazaken gecontroleerd, waarbij 180 personen aan een grondige controle werden onderworpen. 65 onder hen zijn bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten.  

Bij de controle werden de volgende vaststellingen verricht:

  • Negentien personen werden aangeduid door de drughond;
  • Vier bezoekers hadden een (kleine) hoeveelheid drugs op zak en kregen hiervoor een proces-verbaal. De drugs werden in beslag genomen;
  • Een bezoeker werd geverbaliseerd voor het niet naleven van opgelegde voorwaarden (drugsbezit (hasj en cocaïne));
  • Een bezoeker nam te voet de vlucht bij aankomst van onze collega’s. Hij werd na een korte achtervolging gevat. Hij had een kleine hoeveelheid hasj op zak.

 

In de Eduard Anseelestraat in Willebroek werd een personenwagen gecontroleerd. De inzittenden waren in het bezit van een verboden wapen (boksbeugel) en drugs (hasj en cannabis), die in beslag werden genomen. 

Op de Gentsesteenweg in Mechelen was de bestuurder van een gecontroleerde personenwagen in het bezit van drugs (hasj). 

 

Lokale Politie Rivierenland zal ook in de toekomst controles op horecazaken uitvoeren.  

 

Labels