Persbericht: GAS-boetes abusievelijk tweemaal verstuurd

In het handhavingsbeleid dat van toepassing is in onze politiezone worden een aantal overtredingen geverbaliseerd met een GAS-pv.  Zo ontvangen overtreders die een inbreuk begaan op onder andere: de maximumsnelheid, het autoluw gebied (binnenstad en vesten), de trajectcontrole en de vrachtwagensluis een proces-verbaal van G.A.S. Rivierenland.

Bij de semiautomatische verwerking van de overtredingen bij lokale politie Rivierenland is er eind december 2022 een fout opgetreden waardoor automobilisten mogelijk tweemaal hetzelfde proces-verbaal hebben ontvangen.  Ondanks een correctie die reeds kon uitgevoerd worden zijn mogelijk toch nog ongeveer 2500 bestuurders in dit geval. 

Uiteraard dienen deze bestuurders slechts eenmaal te reageren op een ontvangen boete.

 

Hoe kan men nagaan of het wel degelijk om een dubbel exemplaar gaat?

- De toegestuurde pv’s zijn identiek. Dit kan uzelf nakijken door het verifiëren van naam en adres van de bestemmeling, plaats en tijdstip van de overtreding en het PV-nummer dat vermeld werd. 

- Het betreft een proces-verbaal opgesteld op 30/12/2022. (= niet de datum van de overtreding)

Wanneer dit het geval is dient u slecht op een proces-verbaal te reageren en mag u het andere vernietigen.

 

Wat als u toch tweemaal de betaling hebt uitgevoerd?

- Dan kan u een terugbetaling van het desbetreffend bedrag vragen bij G.A.S. Rivierenland waarvan u de coördinaten op de brief kan terugvinden.

 

Politiezone Rivierenland zal zijn verwerkingsprocessen evalueren in functie van eventuele verbeteringen opdat zulk voorval, dat te betreuren is, zich niet meer zou voordoen.

 

Labels