Persbericht: Dominique Van Ryckeghem versterkt PZ Rivierenland

In PZ Rivierenland hebben we de ambitie om permanent en innovatief te investeren in mensen die een echte meerwaarde betekenen voor ons korps.

Wij kijken dan ook bijzonder uit naar de komst van Dominique Van Ryckeghem. Zij was tot voor kort directeur-generaal Middelenbeheer en informatie bij de Federale Politie en komt PZ Rivierenland weldra tijdelijk versterken. Dit geeft ons de opportuniteit om een nieuwe stap te zetten zowel in het raam van de verdere uitbouw van ons korps n.a.v. het fusietraject als in het implementeren van ons vernieuwend zonaal veiligheidsplan.

Dominique Van Ryckeghem zal binnen ons korps tijdelijk de functie opnemen van “Adjunct Korpschef - Directeur beleid en steun”; een cruciale rol binnen de korpsleiding. Zij is een bruggenbouwer bij uitstek en beschikt over een enorme kennis en ervaring wat de politiewerking betreft zowel op strategisch als operationeel vlak en dit in de meest verschillende domeinen. Haar bagage reikt van terreinwerking zoals de moderne manier waarop de politie betogingen en verstoring van de openbare orde en rust aanpakt tot de nieuwe manier van rekruteren door de politie. Rode draad daarbij is een bijzonder menselijke en pragmatische aanpak.

Zij is ook één van de initiatiefnemers van de opleiding Holocaust, politie en mensenrechten in kazerne Dossin in Mechelen die intussen al door meer dan 16.000 politiemensen is gevolgd.  

Met Dominique, die adjunct-korpschef wordt, krijgen we er een collega bij, die samen met de korpsleiding een essentiële bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de werking van ons korps. Zij is van harte welkom in PZ Rivierenland.

 

Labels