KIJKEN KIJKEN om elke motorrijder te zien

Motorrijders mogen er dan stoer uitzien met hun helm en lederen outfit, maar ze zijn kwetsbaarder dan ze eruitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Hen beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien.

Motorrijder

Waarom twee keer kijken? Motorrijders vallen minder op, je vergeet wel eens dat ze er zijn. Ben je ook soms verrast wanneer ze 'plots' opduiken? Dat komt door hun smalle profiel en omdat hun snelheid vaak verkeerd wordt ingeschat. Daarom is het zo belangrijk om altijd twee keer te kijken voor je afslaat, van rijstrook wisselt of een ander manoeuvre uitvoert.

KIJKEN KIJKEN dus, om elke motorrijder te zien.

Met “KIJKEN KIJKEN om elke motorrijder te zien” lanceert de VSV een campagne voor bestuurders om meer aandacht te vragen voor motorrijders in het verkeer. Nu het motorseizoen weer op gang komt, willen we ook in onze politiezone extra aandachtig zijn voor de veiligheid van motorrijders. Kijk daarom altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Meer info kan je vinden op de website van Veilig Verkeer.

Labels