1 maart - Brokkenmaker in centrum Deinze

Op zaterdag 29 februari werden onze ploegen even voor 23u00 opgeroepen naar de Markt te Deinze omdat een BMW er verschillende wagens had aangereden en nadien de vlucht zou hebben genomen. Tijdens het aanrijden trof een patrouille de gezochte wagen aan in de nabijgelegen Brielstraat. De chauffeur – een man van 40 uit Deinze – was kennelijk dronken en werd meegenomen naar het politiecommissariaat in Deinze ter ontnuchtering.

Uit de vaststellingen nadien bleek dat  de wagen reglementair geparkeerd stond langsheen de Markt van Deinze in de richting van het Kongoplein. De bestuurder verliet zijn parkeerplaats en keerde om naar de  richting Brielstraat. Tijdens  dit draaimanoeuvre reed de bestuurder een plantenbak aan die op zijn beurt tegen de glazen terras beschutting van de horecazaak “FESTIVAL” schoof met schade tot gevolg… Vervolgens negeerde de vluchter de verboden richting en reed hij tegen het verkeer in via de Markt verder richting Brielstraat.

Ter hoogte van het kruispunt met de Gentpoortstraat stopte de bestuurder even en reed hij achteruit. Daarbij kwam het tot een aanrijding met een geparkeerde Mazda2 die op zijn beurt tegen een geparkeerde Peugeot 206 werd geduwd. Nadien reed de brokkenmaker verder door naar de Brielstraat waar hij door onze diensten werd aangetroffen.

Bij deze arrestatie raakte een politieman licht gewond. Het rijbewijs van de dronken bestuurder werd ingetrokken en hij zal zich moeten verantwoorden voor de slagen.

Labels