Resultaten verkeersacties in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal

Zaterdag tussen 16u00 en 22u00 vonden verkeersacties plaats op drie locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal. In totaal werden 301 personen onderworpen aan een alcoholcontrole.

Stock foto CARMA

Drie bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Zij leverden hun rijbewijs in voor drie uur, zes uur en vijftien dagen. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs, had geen geldig rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd op beslissing van het parket. Een minderjarige bromfietser kreeg een jongeren-pv voor het vervoeren van een passagier. Een motorrijder kreeg een boete omdat hij twee keer de volle witte lijn overschreed, geen richtingaanwijzer gebruikte en geen beschermende kledij droeg. De auto van een andere bestuurder werd geïmmobiliseerd omdat hij reed zonder rijbewijs.



De politie stelde daarnaast nog achttien overtredingen vast in het kader van technische eisen aan het voertuig, rijbewijs, verzekering, keuring, dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de gsm achter het stuur en het bezit van een kleine hoeveelheid drugs.

Labels