Verkeersmaatregelen evenementen

We maken ons klaar voor een maand vol evenementen in Hasselt. De Virga Jessefeesten, Pukkelpop en het Europees Kampioenschap wielrennen staan voor de deur. Voor al deze evenementen worden er verkeersmaatregelen genomen.

pkp

Virga Jessefeesten

Van 11 tot 25 augustus

Een zevenjaarlijkse traditie met versierde straten, allerlei activiteiten en expo’s. Het hoogtepunt zijn de ommegangen door de stad, waarbij meer dan 1.500 deelnemers door de straten trekken. Houd rekening met verkeersimpact in de binnenstad van Hasselt tijdens dit evenement.

Bekijk de verkeerssituatie tijdens de Virga Jessefeesten

Pukkelpop

Van 15 tot 19 augustus

Ook dit jaar worden er weer duizenden Pukkelpop bezoekers verwacht op de weide aan de Kempische Steenweg. Om alles soepel te laten verlopen, treffen we enkele verkeersmaatregelen. Check daarom vooraf de verkeerssituatie en bereid je voor op mogelijke vertragingen en omleidingen.

Bekijk de verkeerssituatie tijdens Pukkelpop

Wist je dat het tijdens de Virga Jesse ommegangen en Pukkelpop niet toegelaten is om met drones te vliegen in de buurt van de evenementen? Voor de ommegangen geldt er een vliegverbod binnen de grote ring van Hasselt. Tijdens Pukkelpop mag je voor de volledige duur van het festival niet vliegen in de omgeving van de weide en campings. Ook het bezit van drones op de openbare weg is dan verboden.

Labels