Resultaat controles horecazaken, dag- en nachtwinkels

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield samen met de FOD Volksgezondheid controles op het rookverbod en inbreuken op de reglementering voor horeca, dag- en nachtwinkels. In totaal werden er een twintigtal zaken gecontroleerd waarbij er meerdere inbreuken werden vastgesteld.

Armband

Eerder deze maand hield de politie Limburg Regio Hoofdstad samen met de FOD Volksgezondheid controles op het rookverbod en inbreuken op de reglementering voor horeca, dag- en nachtwinkels. Een twintigtal zaken in Hasselt en Diepenbeek kregen een controle. Er werd onder andere gecontroleerd in drank- en eetgelegenheden, dansgelegenheden, dag- en nachtwinkels.

In een eetgelegenheid in Hasselt werd er een inbreuk vastgesteld op de wetgeving rond agecoins. Dit zijn jetons die meerderjarigen op vertoon van hun identiteitskaart krijgen waarna ze rookwaren uit een automaat kunnen halen. Even later werd er in een nachtwinkel in Hasselt een inbreuk vastgesteld op de wetgeving rond de verkoop van cosmetica. Er werd een product verkocht dat verboden ingrediënten bevatte.

In Diepenbeek werden er inbreuken vastgesteld op de camerawetgeving en de bijhorende signalisatie in een nachtwinkel. Daarnaast was het pand ook niet voorzien van de nodige signalisatie om aan te tonen dat het om een nachtwinkel ging.

In totaal werden er 7 waarschuwingen uitgeschreven voor inbreuken op onder andere signalisatie voor het rookverbod en de camerawetgeving. Daarnaast werden er ook 6 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de arbeidswetgeving, agecoins voor rookwaren en illegale wegwerp e-sigaretten.

Labels