Geen reden tot paniek maar diensten blijven alert

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Brussel is dreigingsniveau 4 van kracht in het hele land. Op dit moment bestaat er geen bijzondere gevaarsituatie voor onze politiezone en is er ook geen enkele aanwijzing in die richting. De politie Limburg Regio Hoofdstad benadrukt dat er dus geen enkele reden tot ongerustheid of paniek is. Toch wordt er gevraagd om alert te blijven.

"Ook hier volgen we de situatie op de voet," vertelt Hilde Claes, voorzitter van het politiecollege en burgemeester van Hasselt. "Ik heb deze ochtend samen gezeten met de politie om de situatie te bespreken. Ook al is er op dit moment geen bijzonder gevaar voor onze politiezone, toch willen wij iedereen vragen om alert te blijven." De politie Limburg Regio Hoofdstad raadt aan om het noodnummer 101 te bellen wanneer je verdachte personen, pakketten of situaties opmerkt. Met vragen rond het dreigingsniveau kan je tijdens de kantooruren terecht op het telefoonnummer 011 26 74 51.

Vanuit de Stad Hasselt vertrekt er vandaag een communicatie naar de scholen en naar grote organisaties waar veel mensen samenkomen met meer informatie en praktische tips en tricks. Daarnaast gaf burgemeester Hilde Claes aan verschillende organisaties de toestemming om, indien nodig, tijdelijk systematische veiligheidsfouilles uit te voeren.

"Wij voorzien extra patrouilles op drukke plekken waar veel personen samenkomen zoals aan het station en ziekenhuizen," klinkt het bij de politie Limburg Regio Hoofdstad.

"Uiteraard vergeten wij ook de veiligheid van onze eigen politiemensen niet," vertelt burgemeester Claes. "Dit zijn immers de personen die ook moeten instaan voor onze veiligheid." Politiemensen dragen bijvoorbeeld ten alle tijden hun kogelwerend vest, gaan niet alleen de baan op en dragen steeds een radiozender bij zich.

Tenslotte vragen wij personen die ongerust zijn over vrienden of familie in Brussel om niet naar Brussel af te zakken. Dit heeft momenteel geen enkele zin. Zij kunnen het crisiscentrum telefonisch contacteren via 1771.

Labels