Drie verdachten van drugshandel betrapt op één week

De afgelopen week kon de politie Limburg Regio Hoofdstad drie verdachten van drugshandel in cocaïne onderscheppen in Hasselt. De drie verdachten bleken van Albanië afkomstig te zijn en illegaal in het land te verblijven. Zij werden voorgeleid bij onderzoeksrechters in Hasselt en Tongeren en deze beslisten om hen aan te houden.

Politie LRH

Vorige week vrijdag omstreeks 14.00 uur was de politie Limburg Regio Hoofdstad getuige van een drugsdeal in de Lombaardstraat in Hasselt. De verdachte van drugshandel kon staande gehouden worden maar stelde zich fysiek weerspannig op t.a.v. de politiediensten. Hij bleek in het bezit te zijn van een dealershoeveelheid cocaïne en een som geld. De afnemer kon de vlucht nemen, de verdachte werd mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen.



In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur vond er een drugsdeal plaats in de Congostraat in Hasselt. Een politieploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad merkte dit tijdig op en kon hierdoor zowel de verdachte als de afnemer onderscheppen. De verdachte gooide voor de controle een voorwerp weg dat nadien in het struikgewas werd teruggevonden. Het bleek te gaan om een dealershoeveelheid cocaïne. Hierna werd beslist om over te gaan tot een huiszoeking in de verblijfplaats van de verdachte. In het appartement in Hasselt werd er een som geld en een dealershoeveelheid cocaïne aangetroffen. Voor de afnemer werd er een proces-verbaal voor drugsbezit opgesteld, de verdachte werd mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen.

Afgelopen dinsdag omstreeks 16.00 uur merkte een politieploeg een man op die zich zenuwachtig en verdacht gedroeg in de Fonteinstraat in Hasselt. De ploeg besliste om over te gaan tot een controle waarbij de man in het bezit bleek te zijn van een dealershoeveelheid cocaïne en een som geld. Er werd beslist om over te gaan tot een huiszoeking in de verblijfplaats van de verdachte. In de studio in Hasselt werd er een dealershoeveelheid cocaïne en een som geld aangetroffen.



In totaal werd er 220 gram cocaïne en meer dan 10.000 EUR cash geld aangetroffen tijdens de controles en huiszoekingen.

De drie verdachten, mannen uit Albanië, bleken illegaal in het land te verblijven. Ze werden voorgeleid bij onderzoeksrechters in Hasselt en Tongeren. Deze beslisten om hen aan te houden.

Labels