Bestuurder zonder rijbewijs slaat op de vlucht

In de nacht van woensdag op donderdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad, na een achtervolging, een bestuurder zonder rijbewijs uit het verkeer halen. De 47-jarige bestuurder negeerde een politiebevel, beging meerdere verkeersinbreuken, schond opgelegde probatievoorwaarden en bleek onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. In het voertuig werden daarnaast ook verdovende middelen aangetroffen. 

Politie LRH

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 01.15 uur trok een voertuig de aandacht van een politieploeg ter hoogte van de Thonissenlaan in Hasselt. Na een korte observatie van het rijgedrag van de bestuurder werd er beslist om over te gaan tot een controle. De bestuurder negeerde echter het politiebevel tot stoppen en sloeg op de vlucht. Na een achtervolging waarbij de bestuurder meerdere verkeersovertredingen beging en onverantwoord rijgedrag vertoonde, stopte het voertuig op de pechstrook van de autostrade E313 richting Luik. De bestuurder wilde te voet wegvluchten, maar werd onderschept en bleek onder invloed van drugs te zijn. 

In het voertuig werden verdovende middelen aangetroffen en ook de passagier bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs te zijn. 

Na een controle bleek de 47-jarige bestuurder, woonachtig in Kortessem, zijn probatiemaatregelen geschonden te hebben, niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en nog een verval recht tot sturen opgelegd te hebben gekregen. Hij werd mee ten burele genomen voor verdere afhandeling. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op. 

Labels