Achtervolging door Hasselt, Lummen en Zonhoven

Maandagavond rond 17.30 uur merkte een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad in Hasselt een persoon op die geseind staat voor het niet naleven van voorwaarden verbonden aan het elektronisch toezicht. De man nam in zijn voertuig de vlucht wanneer hij de politieploeg opmerkte.

Er werd een lange achtervolging ingezet die door Hasselt, Lummen en Zonhoven trok. Een 15-tal combi's van verschillende politiediensten waren hierbij betrokken. Tijdens de achtervolging werd een voertuig van de federale wegpolitie aangereden. In Zonhoven reed de verdachte door een wegversperring die was opgezet door de politie. Tijdens de achtervolging werden er door de politie een schot gelost.

De achtervolging eindigde na meer dan een half uur op de Kempische Steenweg in Zonhoven. Hier kwam het voertuig van de verdachte in aanrijding met een politievoertuig. Het voertuig van de verdachte belandde tegen de gevel van een huis. Er was grote materiële schade en de bewoners waren erg onder de indruk. De verdachte werd hier gevat en zwaargekwetst overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het incident raakten ook twee politiemensen gewond.

Het parket Limburg werd in kennis gesteld en voert een onderzoek.

Labels