Vlotte samenwerking: twee verdachten opgepakt

In Sint-Pieters-Leeuw zijn vorige week twee verdachten opgepakt die gelinkt worden aan (poging) diefstallen. In beide gevallen gaat het om een vlotte samenwerking tussen alerte inwoners en de politie.

Gestolen spullen

Op woensdag klom een verdachte over een omheining van een tuin langs de Postweg in Vlezenbeek. De man doorzocht vervolgens een berging maar werd betrapt door een bewoner, die meteen de hulpdiensten verwittigde met een duidelijke persoonsbeschrijving. Dankzij die alerte reactie kon de betrokkene iets verderop gearresteerd worden. De verdachte had niet alleen een item op zak komende uit de berging, maar ook spullen die hij allicht op een eerdere locatie buit maakte. Het ging onder meer om een barometer en sportschoenen. Daarnaast werden ook gekoelde dranken aangetroffen, wat sterk doet vermoeden dat de goederen in de nabije omgeving zijn gestolen. De 24-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoek loopt.

In de nacht van donderdag op vrijdag was het een inwoner van de Platanenlaan in Sint-Pieters-Leeuw die alert reageerde. Een man die een raam van een auto forceerde en het voertuig doorzocht, werd er op heterdaad betrapt. Ook in dit geval werden onze diensten meteen op de hoogte gebracht. De 34-jarige verdachte, die volgens de melder al fietsend wegvluchtte in de richting van de Bergensesteenweg, werd opgepakt. Ook dit onderzoek loopt.

(Foto: spullen die aantroffen werden bij de verdachte die gevat werd in de buurt van de Postweg in Vlezenbeek)

Labels