Inventariseer je waardevolle voorwerpen en werkmateriaal

Wist je dat de politie 90 % van de goederen die ze terugvindt niet aan de eigenaar kan terugbezorgen? Je hebt er dus alle belang bij om jouw waardevolle voorwerpen en werkmateriaal te inventariseren, zo vergroot je de kans op teruggave bij diefstal of verlies. Gebruik hiervoor onze handige registratiekaarten 'Waardevolle voorwerpen' en 'Werkmateriaal'. Liever een digitale registratiekaart in Excel? Dat kan! We hebben er een gemaakt voor jou. Je kan deze onderaan de pagina downloaden.

Noteer serienummers

De meeste elektronische apparaten hebben een serienummer.

Dit uniek nummer zorgt ervoor dat je deze toestellen altijd kan identificeren. Noteer daarom zeker dit nummer in de inventaris van je waardevolle spullen en je werkmateriaal.

Het serienummer van je gsm is het IMEI-nummer. Je vindt dit door *#06# in te toetsen op je gsm.

Breng een markering aan

Vind je geen serienummer terug op het apparaat, dan kan je zelf een markering aanbrengen. Met onuitwisbare inkt, een kraspen, ... kan je bijvoorbeeld je rijksregisternummer op het toestel plaatsen.

Neem voldoende kwalitatieve foto's

Er zijn natuurlijk ook waardevolle spullen, zoals schilderijen, juwelen, ... waarop je geen markering wil of kan aanbrengen. Van deze unieke stukken maak je best foto's. Deze foto's kunnen jou helpen bij het beschrijven van de gestolen stukken. Bovendien tonen ze aan dat jij de eigenaar bent. Nummer de foto's en noteer ze op onze handige registratiekaarten. 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Waasland-Noord via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.