Politie Waasland-Noord houdt verkeerscontrole

Afgelopen zaterdag van 16.00 tot 24.00 uur hielden we een verkeerscontrole. Er werden controleposten opgesteld in de Melseledijk  in Beveren, de Polenlaan in Stekene en in de Potterstraat in Sint-Gillis-Waas.

In totaal werden 146 bestuurders gecontroleerd op alcohol of drugs in het verkeer. Een bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uur.

Een bestuurder reed aan een hoge snelheid voorbij de controlepost. De politie achtervolgde de bestuurder en haalde hem uit het verkeer wegens gevaarlijk rijgedrag en overdreven snelheid. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het was een beginnend bestuurder.

Een bestuurder bleek bij controle in het bezit te zijn van een verboden wapen en verdovende middelen. Hij  reed zonder rijbewijs en zijn voertuig was niet verzekerd. Er werd van de bestuurder een speekseltest afgenomen die positief was voor drugs in het verkeer. De bestuurder stond ook geseind inzake het naleven van voorwaarden. Het voertuig van de bestuurder werd in beslaggenomen en een huiszoeking werd uitgevoerd op zijn adres. De bestuurder werd gearresteerd en werd ter beschikking gesteld van het parket.  

Overzicht van de overige resultaten

  • 1 proces-verbaal inzake kinderzitje;
  • 1 proces-verbaal van waarschuwing voor een niet-gekeurd voertuig;
  • 1 proces-verbaal voor een niet-gekeurd voertuig;
  • 3 processen-verbaal voor niet-verzekerde voertuigen.  De voertuigen werden voorzien van een wielklem;
  • 1 proces-verbaal voor inbreuk op het voorlopig rijbewijs

Labels