Gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene willen ‘knalpotterreur’ strenger aanpakken

Afgelopen zomer ervaarden de inwoners van Beveren centrum en Stekene centrum regelmatig overlast door patsergedrag. Bestuurders van getunede voertuigen en bromfietsen zorgden voor geluidsoverlast door hun asociaal en onverantwoord rijgedrag. De gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene willen deze ‘knalpotterreur’ strenger aanpakken door hun GAS-reglementen te laten aanpassen.

Uitlaat wagen

GAS-reglementen aanpassen zal de politie meer slagkracht geven

De gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene zullen de strijd tegen de ‘knalpotterreur’ gezamenlijk aanpakken door een bestuurlijke maatregel toe te laten voegen aan hun GAS-reglementen. Deze toevoeging  zal ervoor zorgen dat de politie van Waasland-Noord als preventieve maatregel het voertuig van bestuurders die de openbare rust verstoren voor 72 uur in beslag kan nemen. Dit zal de politie meer slagkracht geven in hun aanpak van onaangepast en asociaal rijgedrag.

Concreet betekent dit dat wie onnodig hard optrekt en remt, met veel te luide muziek of uitlaat rondrijdt of compleet onverantwoord lawaaierig rijgedrag vertoont zijn voertuig voor 3 dagen riskeert kwijt te zijn. De overtreder zal zijn voertuig pas terug krijgen wanneer die de takel- en bewaarkosten betaald heeft. Daarbovenop zal hij ook nog een GAS-boete krijgen.

Begaat de bestuurder naast de overlast nog een andere zware overtreding zoals overdreven snelheid, straatraces, negeren roodlicht, niet-verzekering, het in gevaar brengen van andere weggebruikers,… dan kan het voertuig via het parket 15 dagen gerechtelijk in beslag genomen worden. De politie hoeft de verkeersovertredingen trouwens niet zelf vast te stellen. Zo kan ze ook een proces-verbaal opstellen op basis van beelden van de aanwezige vaste camera’s in de gemeentes of op basis van filmpjes die de bevolking doorstuurt naar de politie.

Labels